Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z ryżu i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
pieczarki 25 dag
śmietana 2 łyżki
jajko 4 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do formy
pieprz do smaku
sól do smaku
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z ryżu i pieczarek

Na połowie masła udusić pod przykryciem pokrojoną cebulę i pieczarki., pod koniec dodać śmietanę, wymieszać. Pozostałe masło rozetrzeć w misce dodając po 1 żółtku. Puszystą masę wymieszać z ugotowanym ryżem i uduszonymi pieczarkami, przyprawić do smaku. Połączyć z ubitą na sztywno pianą. Masę wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do garnka z wrzącą wodą i gotować pod przykryciem około godziny. Podawać na gorąco z sosem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.09.2012 17:59
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak