Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy na winie

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
smalec 1 łyżka
rosół 1 szklanka
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
cebula 4 szt
papryka mielona 1 łyżeczka
ziemniaki 70 dag
szczypior siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino owocowe 1 (z jabłek)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy na winie

Mięso pokroić w kostkę, lekko obrumienić na smalcu razem z pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć sproszkowaną papryką, solą, mąką i mieszając podgrzewać do zrumienienia się mąki. Podlać rosołem i winem,dodać zieleninę. Dusić pod przykryciem około 45 minut dolewając wino i rosół. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.04.2017 18:56
smakowicie podane
msmariusz 29.11.2015 09:11
bardzo smakowicie podane
agaK. 07.07.2015 21:16
Super że z winem.
adelajda 15.12.2013 07:51
pyszny gulasz
cooleczka 28.10.2012 11:54
wyborny
Motorek 04.04.2012 10:06
pycha
IKrakowianka 18.11.2011 09:15
pyszny
Iwona51
Iwona51 18.06.2011 13:23
pycha
Monika193
Monika193 14.12.2010 22:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak