Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki faszerowane mięsem wieprzowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 15 szt
oliwa 1 szklanka
mięso mielone wieprzowe 25 dag
makaron ryżowy 70 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki faszerowane mięsem wieprzowym

Papier ryżowy namoczyć w gorącej wodzie. Makaron ryżowy zalać gorącą wodą i odstawić na 5 minut pod przykryciem, wycedzić, pokroić na krótkie kawałki. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z makaronem, z mięsem i natką pietruszki, przyprawić do smaku. Każdy arkusz papieru ryżowego posmarować farszem, dwa boki złożyć do środka, zwinąć jak krokiety. Smażyć na oliwie przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.12.2013 08:39
bardzo dobre sajgonki,bardzo lubię
Iwusia 30.06.2013 23:46
super przepis
Katarzyna59 12.06.2012 11:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak