Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z porami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
skóra drobiowa 25 dag
śmietana 100 ml
bulion 200 ml
por 1 sztuka
jajko 1 sztuka
masło 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
płatki migdałowe 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z porami

Pora oczyścić i drobno posiekać, delikatnie podsmażyć na maśle. Po wystudzeniu dodać jajko, żółtko, mąkę pszenną, płatki migdałowe, sok z cytryny, posiekaną zieleninę i przyprawy( mogą być inne niż podałam). Filety z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą porową i zwinąć w skóry drobiowe. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 25- 30 minut w temp. 200 stopni. Sos z pieczenia wymieszać z rosołem i zagotować, dodać śmietankę, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Filety podawać polane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.01.2014 13:09
pyszny obiadek :-)
IKrakowianka 19.10.2013 19:47
super pomysł
bami 25.03.2011 15:36
Na pierwszy rzut oka - smaczne danie :)
gosia47-47 21.03.2011 18:29
super
pioge7 19.03.2011 11:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak