Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka nadziewana ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
sól do smaku
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
rodzynki 5 dag
cukier do smaku
oliwa 1 łyzka
cynamon do smaku
przyprawa kucharek do smaku
pieprz do smaku
ryż 5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka nadziewana ryżem

Kaczkę natrzeć solą, pieprzem i przyprawą kucharek, odłożyć. Przygotować nadzienie. Żółtka utrzeć z tłuszczem, dodać ryż, rodzynki, sól, cukier, zieloną pietruszkę, odrobinę cynamonu, wymieszać a następnie połączyć z ubitą pianą z białek. Nadzieniem napełnić kaczkę, zaszyć lub spiąć wykałaczką. Kaczkę posmarować tłuszczem i wstawić do pieczenia. Gdy powierzchnia mięsa się zrumieni kilkakrotnie skropić mięso wodą. Miękką kaczkę po przestudzeniu pokroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 04.02.2013 10:05
fajny pomysł!
ankaryba 22.01.2012 16:09
ciekawy przepis :-)
Adamorek 22.12.2011 15:03
ciekawy pomysł na kaczuszkę
plocia 28.06.2011 23:01
zjadłabym oj zjadła
mehia 19.02.2011 17:19
extra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak