Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza kakaowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
kakao 1 łyżka
spirytus 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek płaskich
migdały krojone 5 dkg
orzechy włoskie 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza kakaowa

Ubić białka dodać żółtka , cukier i ubić na sztywno.Dodać przesiane kakao , namoczoną i rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszać.Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.Dekoracja wg uznania.Z tej porcji wychodzą dwie miski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 17.08.2013 09:15
smaki z dzieciństwa :)
02.08.2013 11:43
a co z spirytusem? w składnikach jest a w wykonaniu już go niema
kuklik 06.06.2012 20:48
ciekawy
Krystyna32 14.02.2012 09:22
pycha
caralajna 02.02.2012 20:58
podoba mi się :)
Bart 09.03.2011 23:21
superowa
Neetka90 12.01.2011 19:35
super
ElizaT 13.12.2010 08:17
pewnie był pyszny !
Emilia22 11.12.2010 19:48
deser jak marzenie
matii6 11.12.2010 18:32
deser rewelacja polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak