Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chipsy cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1\\2 kg
mąka 1 szkl
jaja 2 szt
mleko 1,5 szkl
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: chipsy cebulowe

Cebule obieramy. Ostrym nożem kroimy w poprzek cebulę na około 1cm plastry, ze środka wyjmujemy mniejsze krążki.
Przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe z mąki, jaja oraz mleka. Dokładnie mieszamy aby nie pozostały grudki.
Krążki cebulowe maczamy w cieście.
Na rozgrzany olej wykładamy krążki i smażymy aż będą miały złoty kolor. Następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Chipsy podajemy z sosem lub zieloną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.12.2010 11:18
a co z resztą cebuli wywalasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak