Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza brokułowo-szpinakowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 1 porcja
brokuł 1 sztuka
szpinak mrożony 1/2 opakowanie
ser feta 20 dag
pomidor 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza brokułowo-szpinakowa

Ciasto na pizzę przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/51921/ciasto-na-pizze.html
Brokuł dzielimy na małe różyczki, gotujemy w osolonej wodzie. Czosnek miażdżymy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy czosnek, szpinak i dusimy całość około 10 minut. Pomidor kroimy w plasterki, fetę w kostkę. Blaszkę wykładamy ciastem, przekładamy szpinak, brokuły, pomidor i ser. Doprawiamy, posypujemy wierzch oregano. Pieczemy 40 minut w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak