Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kg
żółtko jajek 6
masło 250g
cukier 250g
śmietana 30% 250ml
laska wanilii 1
migdały 100g
kandyzowana skórka pomarańczow 50g

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Dodajemy smietanę i całość ucieramy nad parą do uzyskania piankowej konsystencji. Masło ucieramy na pulchną masę, kolejno dodając ser przetarty przez sito, przygotowaną uprzednio masę, posiekana laskę wanilii, rodzynki, migdały, skórke pomarańczową i cukier waniliowy. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do formy do pieczenia babki wyłożonej ścieraczką lub gazą. Paschę pozostawiamy w lodówce na co najmniej 12 godzin. Kiedy stężeje =, odwracamy naczynie do góry dnem i wyjmujemy paschę. Dekorujemy konfiturami, polewą czekoladową lub bakaliami. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 10.12.2010 16:44
smaczna
iga2 07.12.2010 10:51
lubie
magical66 07.12.2010 10:24
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak