Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5
cukier 1/2 szklanki
ryż 2 łyżki
rodzynki
jajko 1
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z ryżem

Ugotować ryż, wymieszać ryż z rodzynkami, poddusić w wodzie. Dodać surowe jajko, cukier i wymieszać. Jabłka wydrążyć, nałóż w nie ryż z jajkiem i rodzynkami, przykryj odciętymi wierzchami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj do momentu gdy skórka lekko się zmarszczy. Posyp ciepłe jabłka cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 14.12.2011 20:42
super
Barbara/zuza22_85 26.09.2011 17:13
pycha
iza15 13.12.2010 10:21
lubie tez z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak