Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze sliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 dag
smalec 1 łyżka
cebula 2 szt
kminek 1/4 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze sliwkami

Śliwki namoczyć na kilka godzin. Mięso umyć natrzeć rozgniecionym czosnkiem, obrumienić na smalcu, przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę i śliwki, oprószyć solą i pieprzem oraz skropić wodą. Udusić do miękkości na wolnym ogniu, dodając kminek. Gdy mięso będzie miekkie, pokroić je , ułożyć na pólmisku i obłożyć sliwkami. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.12.2013 17:51
Lubię dobrze przyrządzony schab.
malaczarna23 06.07.2012 09:53
bardzo lubię
pipi765 22.01.2012 19:27
uwielbiam te danie
Monika193
Monika193 06.12.2010 20:09
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak