Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
natka piertuszki, Przyprawa uniwersalna kucharek- 1 łyżka
kasza manna 1/2 szkl.
czosnek 3 ząbki
jajko 3 szt.
olej
boczek wędzony 15 dkg
kiełbasa kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

kiełbasę i boczek pokroić dość drobno,ziemniaki obrać,zetrzć na tarce,dodać kaszę,wegetę i zioła prowansalskie,wymieszać,cebulę i czosnek posiekać podsmażyć na oleju,ostudzić dodać do masy razem z boczkiem,natką i kiełbasą,oddzielić żółtka od białek,żółtka dodać do masy,z białek ubić pianę i także dodać,wymieszać,blachę wysmarować skórką boczku,nałożyć masę i pie w temp.180-200st.ok.1,5godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 23.11.2013 14:12
fajny przepis
Angelika10 14.06.2012 09:57
Bardzo dobre
Grazyna0211 29.03.2011 12:34
też robię podobnie jest pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak