Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna rolada orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
śmietana
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna rolada orzechowa

Składniki:
4 szt jajek
40 dag orzechów włoskich -- mielone
7 dag cukru
25 dag bitej śmietany
polewa czekoladowa
PONAD TO:
orzechy -- do dekoracji
tłuszcz do wysmarowania formy

1. Żóltka utrzeć z cukrem, dodać orzechy i ubitą pianę z białek.
2. Na blachę położyć pergamin liub folię aluminiową, wysmarować ją tłuszczem i rozprowadzić masę orzechową. Piec ok. 10 minut- nie dłużej, gdyż przepieczona może się łamać w 180 stopniach.
3. Wystudzony blat wyjąć z blachy posmarować bitą śmietaną i zwinąć jak roladę
4. Wierzch polewamy czekoladą i ozdabiamy orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak