Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos w słojach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z łopatki 250 g
kiełbasa 200 g
pieprz 3 ziarna
jałowiec 3 ziarna
boczek 200 g
wołowina 300 g
tłuszcz 2 łyżki
cebula 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt.
kapusta kwaszona 2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos w słojach

Ugotować w małej ilości wody kapustę kwaszoną z boczkiem. Boczek wyjąć i drobno pokroić.
Mięso wołowe i wieprzowe obsmażyć w całości i dusić z dodatkiem cebuli w małej ilości sosu.
Na wpół miękkie mięso pokroić w drobną kostkę, dodać razem z sosem do kapusty. Dodać do kapusty pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać z kapustą i mięsem i wszystko zagotować.
Włożyć bigos do słojów, zamknąć i pasteryzować 1 godz, a następnego dnia 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.11.2012 08:50
dobre rozwiązanie;]
SyMiki 26.09.2011 19:22
pychotka
Mati13 08.05.2011 16:50
świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak