Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z maślaczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty kiszonej 0,5 kg
maślaczków 0,5 kg
średnia cebulka 1
masła 3 lyzki
Kucharek - uniwersalna, sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z maślaczkami

Kapustę kiszoną kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Maślaczki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulkę kroimy w kosteczkę i smazymy na maśle, dodając ugotowane maślaczki. (Duze maslaczki kroimy na mniejsze kawałki. Usmażoną cebulkę z maslaczkami dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty. Razem jeszcze dusimy około 20 minut na malutkim ogniu. Do smaku przyprawiamy kucharkiem uniwersalnym i pieprzem.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.01.2012 08:14
dobre
iknkirke 28.04.2011 11:54
pyszna
wojtek10_89 09.09.2010 09:03
coś dla mnie
buksiak12 03.09.2010 13:27
smakowicie wygląda
buksiak12 03.09.2010 13:27
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:35
fajnie wygląda
Dorota71 03.09.2010 12:34
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:20
super,mniam mniam
Emilia22 03.09.2010 11:19
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak