Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka z pomidorami i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka z pomidorami i czosnkiem

Na blachę położyć papryki i piec je 25 minut( w połowie pieczenia trzeba je odwrócić, aby nie były z 1 strony tylko przyrumienione). Po wyjęciu z piekarnika od razu papryczki wsadzić do rękawa lub folii i szczelnie go zamknąć. Poczekać, aż papryki ostygną. W międzyczasie pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Gdy papryki ostygną, wyjąć je z rękawa i obrać ze skórki, pozbawić nasion i pokroić w paski. Pokrojone pomidory rozmieść pomiędzy papryki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Posypać nim upieczone papryki. Na końcu polać warzywa odrobiną oliwy, soku z cytryny i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak