Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków, jaj i pieczarek wg Teściowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 1/2 kg
pieczarki 30 dag
jogurt naturalny 3/4 szklanki
margaryna 3 łyżki
tłuszcz do formy
bułka tarta pikantna 2 łyżki
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków, jaj i pieczarek wg Teściowej

Ugotowane ziemniaki i jajka kroimy w plasterki. Cebulę w kostkę i przesmażamy ją z pieczarkami pokrojonymi również w plasterki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i bułką tartą. Zaczynamy od ziemniaków następnie pieczarki, jajka,i na wierzch znowu ziemniaki. Polewamy osolonym jogurtem i pieczemy ok 30 min w temperaturze 190°C, aż zarumienią się brzegi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.09.2013 18:05
Podoba mi się :)
kuklik 30.03.2011 08:37
lubię takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak