Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wenezuelska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
rzodkiewki 1 pęczek
kwaśna śmietana 4 łyżki
ocet winny 1-2 szklanki
koperek 1 łyżka
zielona sałata 4 liście
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wenezuelska

Ugotowane buraki obrać, zalać na dwie godziny octem. Po tym czasie wyjąć, osączyć, wydrążyć w nich wgłębienia. Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Śmietanę przyprawić solą i pieprzem, dodać rzodkiewki. Masą tą napełnić buraki. Ułożyć je na liściach sałaty, posypać z wierzchu koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak