Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 18 szt.
masło 1 łyżka
krewetki 1 szkl.
wino wytrawne 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl.
ser żółty 4 łyżki
rosół z kurczaka 4 łyżki
pietruszka 1 łyżki
czosnek 1 ząbek
sos smietankowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane krewetkami

Odciąć trzonki pieczarek i drobno je pokroić,w salaterce wymieszać pokrojone trzonki,tartą bułkę i krewetki,wlać wino.Przełożyć farsz do rondla ze stopionym masłem i poddusić na średnim ogniu od 2 do 3 min.Wsypać sól,pieprz posiekaną natkę pietruszki i czosnek.W żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem ułożyć kapelusze pieczarek,napełnić je przygotowanym farszem wlać rosół z kurczaka.Zapiekac w temperaturze 180,przez 8 min.Gotowe pieczarki ułożyć na talerzykach i polać niewielką ilością sosu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak