Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
mleko 1 szklanka
kakoa 2 łyżki
powidła 4 łyżki
jajko 2 szt
margaryna 12 dag
cukier 25 dag
polewa czekoladowa 1 szt
ananas kandyzowany 0,5 szklanki
płatki migdałowe 0,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Ciasto:
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą , kakao , wsypać przyprawy do piernika. Mieszając dodawać powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy keksowej. Upiec ciasto. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.

Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 50 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.12.2011 15:41
uwielbiam
artur7 06.06.2011 19:01
uwielbiam
ziutula
ziutula 15.03.2011 15:29
piernik przez cały rok uwielbiam...
Pyza 30.11.2010 09:49
Widze już pierwsze przymiarki świąteczne
Ewa111 27.11.2010 12:40
takie świąteczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak