Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIEMNY DOMOWY CHLEB

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
otręby pszenne 1 szkl
ziarna słonecznika 1/2 szkl
płatki owsiane 2 łyżki
sól 3 łyżeczki
odrobina cukru

Przepis i sposób przygotowania na: CIEMNY DOMOWY CHLEB

Mieszamy suche składniki, wlewamy rozpuszczone drożdże w 1 szklance ciepłej wody z odrobiną cukru.
W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy sól i wlewamy, wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w temp. 200st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak