Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce z orzechów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
olej do smażenia
jajko
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 4łyżki
orzechy włoskie 6łyżek mielone

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce z orzechów

Mięso kroimy w plastry/paski/kostkę zależnie od formy, która najbardziej nam odpowiada ; ) Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Moczymy w rozbełtanym jajku (również doprawionym solą i pieprzem). Obtaczamy w bułce tartej w połączonej z orzechami włoskimi. Stosunek bułki do orzechów to 1:2 (czyli na jedną łyżkę bułki przypadają 2 łyżki orzechów). Smażymy na rozgrzanym oleju

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak