Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z grzybami i żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawina 7 dag
oliwa 4 łyżki
sól, pieprz
cukier
ocet balsamiczny
bagietka
czosnek ząbki 2
parmezan starty
pieczarki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z grzybami i żurawiną

Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować je przez około 5-7 minut. Żurawiny opłukać i dokładnie osączyć. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić grzyby i owoce. Smażyć na dużym ogniu 3-4 minuty, cały czas mieszając. Oprószyć solą i pieprzem. Do smaku dodać cukru i octu balsamicznego. Kromki bagietki opiec w tosterze na złoty kolor. Czosnek obrać i natrzeć nim przygotowane grzanki. Parmezan zetrzeć na grubej tarce. Dodać do grzybów i wymieszać. Całość skropić resztą oliwy i ułożyć na grzankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak