Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka z pieczarkami i serkiem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 sztuki (pojedyńcze piersi lub 2
serek topiony 2 kostki (np. śmietankowy)
pieczarki 0,5 kg
czosnek ząbki 2
przyprawa do gyrosa do smaku
oliwa do smażenia
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z pieczarkami i serkiem topionym

Piersi kurczaka umyć i pokroić na mniejsze kawałki, np. paski. Obtoczyć je w przyprawie do gyrosa. Rozgrzać patelnię z oliwą. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i poddusić je z czosnkiem(wcześniej posiekanym w drobną kostkę), dodać piersi i wszystko razem jeszcze poddusić. Pod koniec duszenia dodać serki topione (najlepiej włożyć je wcześniej do zamrażalnika - wtedy łatwo się kroją).Jeżeli ktoś lubi gęsty sos, można dodać trochę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak