Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz pieczony z jabłkiem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 4 szt.
koperek 3 łyż
papryka 2 szt
jabłko kwaśne 2 szt.
cebule 2 szt
oliwa 2 łyżki
śmietana 12% 1 mała
cytryna do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz pieczony z jabłkiem i papryką

Rybę umyj osusz i oprósz obficie przyprawą galeo zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 15min.Obierz cebulę pokrój na talarki i zeszklij,dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż 3min.przełóż połowę warzyw do żaroodpornego naczynia dodaj pokrojone na cząstki jabłka ułóż na nich ryby i przykryj resztą smażonych warzyw,wymieszaj posiekany koperek ze śmietanką i zalej potrawę,picz 15min. w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak