Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pół główki kapusty
jajko
majeranek
bulion 1 szklanka
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
sól, pieprz
cebula
olej do smażenia
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Drobno poszatkowaną kapustę wrzuciłam na rozgrzany olej wraz z posiekaną cebulą. Dusiłam kilka minut, aż lekko zmiękła. Wystudziłam.
Do miski z mielonym mięsem dodałam ryż, kapustę i jajko . Posoliłam , dodałam pieprz i majeranek. Wyrobiłam wszystko dokładnie , uformowałam nieduże kotlety i podsmażylam na oleju z obu stron. Dodalam do tego zalewę z pomidorów z puszki i trochę bulionu warzywnego i dusiłam około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 21.01.2014 19:18
wkońcu muszę spróbować
IZABELA29 13.08.2012 11:21
robiłam raz ale rodzina woli te z kapustą .
ben-ka 21.01.2012 11:56
robię podobne:)
Wacław 28.12.2011 14:36
pyszny obiadek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak