Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z ciemnym sosem mięsnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka mięsna 1
masło
mąka pszenna
kluski 40 g
karkówka 30 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z ciemnym sosem mięsnym

Kluski śląskie robimy wg przepisu \"Kluski śląskie Emi \". Cebulę i karkówkę kroimy w kostkę, cebulę w bardzo małą zaś karkówkę w większą kostkę. Na rozgrzane masło wrzucamy cebulę. Po kilku minutach karkówkę i smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy kostką mięsną rozpuszczaną w szklance wody i dusimy na małym ogniu, aż mięsko się będzie bardzo miękkie. W razie potrzeby, gdy sos będzie zbyt rzadki zagęszczamy mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 20.04.2013 12:42
po prostu uwielbiam
ElizaT 18.12.2012 08:45
extra
BernadettaP 25.01.2012 17:42
Uwielbiam takie kluchy !
ewaa 11.09.2011 21:04
pychota:)
Teresa19 24.07.2011 14:42
uwielbiam takie kluseczki
Hanna11 20.07.2011 23:32
obiadek same pyszności
Wafelek2601 04.06.2011 09:06
to jest to co uwielbiam
Seba 23.05.2011 21:56
smaczne
ElizaT 21.01.2011 01:48
lubię je i ja
Izabela/bella81 21.11.2010 21:16
A ja wczoraj też serwowałam na obiad kluski śląskie:)
ben-ka 20.11.2010 16:04
jak jestem na Śląsku to zajadam się takimi kluchami :) ten sos....mniam...i do tego surówka z czerwonej kapuchy - niebo w gębie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak