Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w kapuście

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 30 dag
mięso wieprzowe bez kości 1 kg
kapusta 1 główka
cebula 1 sztuka
Przyprawa do gołąbków 1 opakowanie
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
margaryna 1 łyżka
sos
wywar warzywny z 1 kostki
śmietana 18 proc pół szklanki
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście

Kaszę i mięso ugotować. Mięso zmielić. Ugotować osobno główkę kapusty. Później oddzielać liście od siebie. Połączyć mięso z kaszą. Da margarynie usmażyć cebulkę. dać do tego mięsa i kaszy. Przyprawić solą i pieprzem. Zwijać w liściach kapusty.
SOS:
ugotować na 12 kostce wywar. Dać do tego koncentrat. Pogotować przez chwilę. Na końcu zalać mąką wymieszaną w śmietanie. Zagotować i przyprawić do smaku.

Gołąbki podsmażyć delikatnie na tłuszczu przełożyć do miski i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.05.2012 08:36
podoba mi się:)
tomek18 07.11.2011 08:33
najlepsze
malaczarna23 12.07.2011 20:12
super
pigila
pigila 11.04.2011 00:06
super
marzena06 09.02.2011 11:48
pycha
aisoglam 05.12.2010 12:40
I tak w gołąbkach najlepszy jest sos :D
MAR3STA 20.11.2010 23:18
uwielbiam gołąbki!
Iwusia 19.11.2010 14:41
rarytaski ;)
amorzenek 17.11.2010 10:48
smaczne
iwa643 17.11.2010 07:23
pychotka
ada12302 16.11.2010 20:06
muszą być bardzo smaczne
pacpaw 14.11.2010 13:06
pyszne, szczególnie ten sos...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak