Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie octowej

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
cebula 4 sztuki
składniki na zalewę:
woda 1,5 litra
ocet 1 szklanka
cukier 8 dag
sól 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat kilka liści
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie octowej

Ryby posolić i opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Zalewa: ze składników na zalewę ugotować zalewę. Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy. Zagotować. Rybę upiec na patelni. Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu. Zimną zalewą zalać ryby. Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hania 28.11.2023 12:19
Jak długo można przechowywać w lodówce?
Jodaj 09.02.2012 09:33
uwielbiam :)
KasiaK90 06.12.2011 09:53
super
malaczarna23 27.08.2011 11:32
lubię taką rybkę
Juleczka20 21.07.2011 09:40
pycha
iwa643 27.06.2011 06:20
bardzo lubię
Iwusia 09.04.2011 21:15
smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak