Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 1/2 kg
żółtko jajek 3 sztuki
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szklanki
wanilia 1 laska
rodzynki 10 dkg
gęsta śmietana 1 szklanka
skórka cytrynowa 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Ser zmielić i przełożyć do makutry. Dodać małymi porcjami masło, żółtka, cukier i ucierać drewnianą pałką tak długo, aż masa stanie się puszysta. Wlać śmietanę i ucierać jeszcze przez kilka minut. Dodać rodzynki i posiekaną skórkę cytrynową. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy i wstawić do lodówki na około 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.12.2010 17:03
Lubię takie potrawy
Monika193
Monika193 11.11.2010 17:05
to oczywiście deser a nie kolacja, niestety nie dało się edytować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak