Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Ogórkowa z Ryżem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 5 sztuk
ziemniaki 2 sztuki
ryż 1 torebka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
koper 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 1 łyżka
smietana 18% 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
sok z ogórków 0,5 szklanki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Ogórkowa z Ryżem

Marchewkę, pietruszkę, ogórki tzremy na tarce na grubych otworach. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe. Wlewamy 0,5 szklanki soku z ogórków. Po około 15 min dodajemy nie całą torebeczkę ryżu i pokrojone w kosteczkę 2 ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Następnie zupkę podbijamy śmietną z mąka gdy już jest zdjęta z ognia, dodajemy 1 łyzeczkę masła. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.01.2013 21:17
rewelacja;)
Kate131 04.08.2011 09:38
uwielbiam
ElizaT 12.11.2010 00:07
smakowita
Patrycja38 10.11.2010 10:38
pycha ;)
Zoso 09.11.2010 21:26
Ogórkowa jest super
MAR3STA 09.11.2010 18:09
lubię taką zupkę
edyta51 09.11.2010 14:41
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak