Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w sosie porowo-chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kostki rosołowe Kucharek 2 szt.
mielone mięso drobiowe 350 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
jajko 2 szt.
natka piertuszki posiekana
SOS;por -biala czesc 200 g
masło 2 lyzki
mąka 1 lyzka
chrzan tarty 1 lyzeczka
śmietana 30% 50 ml.
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosie porowo-chrzanowym

mieso polaczyc zbulka ,jajkiem i natka pietruszki ,doprawic sola i pieprzem ,uformoac pulpeciki.zagotowac 1,5 litra wody z kostkami rosolowymi i wrzucic pulpety,gotowac ok.30 minut na wolnym ogniu. SOS;pora pokroic w paseczki.maslo stopic i dodac do niego pora podsmazyc,opruszyc maka i podlac wywarem z pulpetow,ok1 szkl. dokladnie rozprowadzic i gotowac na malym ogniu do miekkosci .dodac chrzan,smietane i odsaczone pulpety .dusic razem ok.10 minut .doprawic do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 14.02.2011 11:20
super
IZABELA29 09.11.2010 19:41
super
MAR3STA 08.11.2010 16:28
lubię takie mięsko
halina17 08.11.2010 13:23
Smaczne pulpeciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak