Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś indycza

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1,7kg
kaszy perłowej niepełna szklanka
mrożonej włoszczyzny 20dag
jabłko
mielony pieprz łyżeczka
szałwia łyżeczka
oregano łyżeczka
rozmaryn łyżeczka
tłuszcz do smażenia
sok z cytryny
ząbek czosnku
konfitura morelowa

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś indycza

Kaszkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Włoszczyznę podduszamy na oleju. Wymieszamy z pokrojonymi w kosteczkę owocami, kaszką, jajkiem i przyprawami. Mięso rozciąć tak, aby powstał duży płat. Natrzeć go czosnkiem i sokiem z cytryny. Oprószyć solą. Rozsmarować nadzienie i zwinąć. Obwiązać i posmarować olejem. Pieczemy w temp 200 przez ok 20min. Zmniejszamy następnie temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 70min. Na 5 min przed końcem pieczenia smarujemy roladę konfitura morelową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 15.06.2012 17:59
o świetne
magical66 07.11.2010 13:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak