Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z sosem cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudego mięsa wieprzowego miel 350 g
szczypiorek usiekany 2 łyżi
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąki pszennej 1 łyżka
sól
pieprz
sos pieczeniowy 1 (z cebulką)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z sosem cebulowym

Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem dodajemy szczypiorek i bułkę tartą .Mięso dzielimy na 4 porcje .Formujemy okrągłe zrazy ,obtaczamy w mące i smażymy na rumiano .Sos pieczeniowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Zrazy podajemy z sosem ,kaszą jeczmienną i surówką z kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.08.2013 11:48
Zrazy z kaszą, to super smaczny zestaw.
kuklik 23.01.2013 16:40
zawsze coś innego
misia53 04.08.2012 11:49
lubię też ajak trzeba szybko to i torebka się przyda
Justa32 05.05.2012 11:06
smaczne
barbara11561 17.03.2012 07:17
świetne:)
anula250 19.02.2012 10:27
Bardzo lubię zrazy :)
IlonaAlbertos 04.01.2012 15:19
Coś dla mnie.
Motorek 08.09.2011 11:18
super
ben-ka 17.07.2011 09:50
fajne danie.
SmacznaPyza 04.03.2011 16:27
ale sosu z torebki nie lubię...
edyta44 03.11.2010 11:21
tak nie probowalam
pacpaw 03.11.2010 10:15
uwielbiam zrazy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak