Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem z kurczaka i grzybami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1
woda letnia 1/2 szklanki
masło 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ugotowane mięso z rosołu ok 80 dag
cebula 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
olej 3 łyżki
woda 2/3 szklanki
grzyby świeże 60-70 dag
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem z kurczaka i grzybami.

Grzyby oczyść, opłucz, osąćz, drobno posiekaj i przesmażna maśle. Dodaj kilka łyżek rozołu i duś przez 20 minut pod przykryciem (rodzaj grzybów dowolny, mogą być również pieczarki, jeśli suszone grzyby to używamy ok 15 dag, wcześniej namoczonych).
Cebulę przesmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso, osączone z płynu grzyby, posiekane jajka na twardo. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy farsz, dodajemy surowe jajka, mieszamy.
Ze składników robimy ciasto. Zlepione pierogi gotujemy przez 3 minuty.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 22.11.2011 21:18
bardzo
artur7 18.04.2011 19:44
smaczne
Jastinka 20.03.2011 20:34
ciekawe
Jastinka 20.03.2011 20:34
ciekawe
Jastinka 20.03.2011 20:34
ciekawe
kate.500 15.02.2011 15:17
Uwielbiam pierożki... pyszność ;-))
romanrafal
romanrafal 28.01.2011 15:25
super
accee 21.01.2011 21:28
Takie mogę jeść codziennie:)
Jolanta_P-S 14.01.2011 22:07
tego farszu nie znam ale może skorzystam
mamusia1 12.01.2011 14:30
delikatne i bardzo smaczne!
stokrotka 11.01.2011 23:25
uwielbiam pierogi!
lolek09 02.01.2011 16:57
bardzo smaczny przepis
Monika192 02.01.2011 16:00
mniam mniam pychotka
rosik93 23.12.2010 23:45
Ciekawe.
Katarzyna/kate1980 19.06.2010 13:10
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak