Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 14 łyżeczek
jaja 8
mleko 3 szkl.
cukier puder 3 szkl.
cukier waniliowy 3 opakowania
galaretki owocowe 3 opakowania
twaróg 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO

Twaróg przepuszczamy przez maszynkę. Masło ucieramy z 1/2 cukru pudru oraz z cukrem waniliowym, dodajemy żółtka z 8 jajek. Do połowy zimnego mleka wsypujemy żelatynę i dobrze rozbijamy. Pozostałą część mleka zagotowujemy. Tę część żelatyny rozdrobnioną z zimnym mlekiem dodajemy do gotującego się mleka, ciągle mieszając gotujemy przez chwilę. Następnie odstawiamy z ognia i studzimy. Do zrobionej masy wymieszanej razem z serem dodajemy ostudzoną żelatynę, dokładnie mieszamy, dodajemy do tego ubitą na sztywno pianę z białek. Następnie wkładamy do tortownicy, wysmarowanej margaryną. Na to wkładamy np. rodzynek, pokrojone galaretki. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu i ostudzoną zalewamy sernik. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 27.09.2012 11:13
super
Maniek2 09.08.2012 20:47
pycha
sofciak 10.01.2011 17:36
Bardzo dobry przepis!
sofciak 10.01.2011 17:36
Bardzo dobry przepis!
iwona332 25.11.2010 00:15
super
Margo1 26.10.2010 08:01
moje ulubione ciacho
Natalia/tubisiek 23.10.2010 09:04
bardzo lubię takie ciasto ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak