Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rożki z marmoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 12,5 dag
cukier 1/2 szlanki
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jaja 2 sztuki
cukier puder do posypania
marmolada 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rożki z marmoladą

Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru, masła, żółtek i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy z ciasta trójkąciki, nakładamy na nie marmoladę i zawijamy na kształt rogalików. Rogaliki układamy na wyłożonej pergaminem blaszce i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka po upieczeniu i przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.10.2013 15:12
Bardzo smaczne
IKrakowianka 04.07.2012 15:00
bardzo lubię
ben-ka 03.11.2011 07:30
O ! jakbym swoje widziała:)
Katarzyna/kate1980 25.10.2010 14:43
koniecznie muszę wypróbować Twój przepis bo rogaliki wyglądają rewelacyjnie
Iwusia 22.10.2010 10:20
Ciasteczka w sam raz na podwieczorek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak