Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2,5-3 kg
chrzan świeży 1 korzeń
liść chrzanu 1 szt
łodygi kopru 2 szt
sól kamienna 10 łyżek
przyprawa do kiszenia ogórków 1 łyżka
woda 2,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Ogórki dokładnie umyć.Do wiaderka położyć połamane łodygi kopru,obrany korzeń chrzanu i liść chrzanu.Włożyć ogórki i posypać przyprawą do kiszenia ogórków.Wszystko zalać zalewą sporządzoną z ciepłej wody i soli(1 litr wody-4 łyżki stołowe soli kamiennej).Wiaderko zamknąć szczelnie pokrywką i trzymać je 3-4 dni w ciepłym miejscu,po czym przenieść w chłodniejsze miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 11.04.2012 17:40
ja też
andzia123 20.03.2012 12:15
uwielbiam
aleksa123 27.05.2011 13:07
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak