Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pieczarkowa z Makaronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszk 2 sztuki
seler mały 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
udko 1 sztuka
kostka rosołowa
pieczarki 10 sztuk
mąka 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
makaron nitki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pieczarkowa z Makaronem

W wodzie gotujemy udko, po 15 min odlewamy wodę i wlewamy nową. Dodajemy marchewkę i pietruszkę pokrojone w plasterki, seler trzemy na dużych oczkach. Pieczarki kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Pieczarki podsmażamy na masełku na patelni około 10 min. Dodajemy do zupy. Wrzucamy 1 kostkę rosołową. Gdy warzywa są już miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Gotujemy jeszcze około 10 min. Osobno gotujemy makaron babuni, pół opakowania. Ugotowany makaron dodajemy do zupy. Doprawiamy Kucharkiem. Podbijamy. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 12.01.2011 10:10
uwielbiam
aneta69 23.10.2010 22:08
też taka robię i lubię
MAR3STA 19.10.2010 11:55
pycha
edyta51 19.10.2010 11:25
apetycznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak