Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja warstwowa sałatka grecka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
pomidor 2 szt
oliwki czarne 1 małe opakowanie
feta 1 opakowanie
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
cebula czerwona 1-2 szt
ogórek zielony 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moja warstwowa sałatka grecka

Wszystkie warzywa myjemy. Sałatę rwiemy i wkładamy do miski. Powinna ona zajmować połowę objętości naczynia. Pomidory kroimy na ósemki, a następnie jeszcze każdą z nich na 3 części w poprzek. Układamy na sałacie. Ogórka kroimy w półplasterki i układamy na pomidorach. Cebulę kroimy w piórka i układamy na ogórkach. Paprykę kroimy w kostkę i układamy na cebuli. Oliwki kroimy na połówki lub na ćwiartki i układamy na papryce. Na górze układamy fetę pokrojoną w kostkę. Polewamy sosem greckim przyrządzonym według przepisu na opakowaniu z dodatkiem odrobiny papryki. Sos dodajemy dopiero 15 minut przed podaniem sałatki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak