Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3-4 szt
kostki rosołowe 2 szt
ziele angielskie 4 kulki
skrzydełka 4 szt
marchewka 1 szt
ocet 10 % 1 łyżka
ziemniaki ugotowane
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
śmietana 18 proc 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa II

Do garnka wlewamy 1,5 l wody,wrzucamy skrzydełka,kostki rosołowe,pokrojoną marchewkę,ziele angielskie,liście laurowe.Gdy rosół się zagotuje i skrzydełka będą miękkie dodajemy starte na tarce o grubych oczkach surowe buraki.Wszystko gotujemy,po chwili wlewamy 1 łyżkę stołową octu.Po 7-10 minutach zdejmujemy garnek z ognia,dolewamy śmietanę rozrobioną z łyżeczką mąki.Wszystko zagotowujemy i doprawiamy pieprzem.Podajemy z gniecionymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 05.11.2011 15:32
smaczna
LuKaSz4761 16.10.2011 08:34
super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam serdecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak