Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 200 gram
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
kości wieprzowe 300 gram
kiełbasa myśliwska 1 pętko
majeranek do smaku
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostki warzywne 2 szt
natka pietruszki do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z mięsem

Do garnka wlewamy litr wody,wsypujemy groch i wrzucamy kości wieprzowe.Dodajemy kostki rosołowe,przyprawy,pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w talarki marchew.Wszystko gotujemy na średnim ogniu do chwili,aż wszystkie składniki będą miękkie.Wyciągamy kości z zupy,oddzielamy od nich mięso,które wrzucamy z powrotem do zupy.Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę kiełbaskę i wrzucamy ją do garnka.Wszystko gotujemy jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak