Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
ocet 1 szklanka
cukier 2,5 szklanki
woda 2 szklanki
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia marynowana

Dynię obrać, pokroić na kawałki. W międzyczasie zagotować wodę z octem, cukrem i kilkoma goździkami. Włożyć w to na 5 minut dynię, wyjmować, wkładać do słoi i zalewać wrzącą zalewą. Wszystko musi być gorące. Słoiki obracać do góry dnem, odwrócić dopiero jak wystygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.05.2011 11:50
no właśnie ...nie gotować , bo mi się rozleciały kosteczki...
Cbeti 08.12.2010 13:29
Ja też tak robię, mąż przepada za nią
anna186 24.11.2010 11:43
moze byc dobra
MAR3STA 31.10.2010 10:18
Ciekawy przepis. Co można robić z takiej dyni marynowanej?
kuklik 14.10.2010 09:35
dzięki zaraz zrobię
Monika193
Monika193 09.10.2010 19:39
kuklik nie, tylko tak jak napisałam, wszystko musi być gorące jak wkładamy do słoików
kuklik 09.10.2010 18:03
nie trzeba gotować ?
Ewa111 09.10.2010 16:51
Bardzo lubię taką dynię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak