Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza perłowa wypiekana z mięsem i papryką

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
piwo 1 szklanka
mięso wieprzowe 400 g
kminek, sól, pieprz
kasza 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza perłowa wypiekana z mięsem i papryką

Mięso pokroić w kostkę, przysmażyć na patelni.Dodać pokrojoną w paski paprykę, dodać przyprawy, podlać piwem i dusić. Podlewać piwem wg potrzeby. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Odsączyć i wsypać do żaroodpornego naczynia. Mięso z papryką wysypać na kaszę. Wypiekać ok 20 minut w 180 stopniach.Podawać z surówką, buraczkami lub sosem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.12.2012 14:29
mmm wysmienita!!!;D
IZABELA29 11.04.2012 16:16
smacznie
Pacia 13.12.2011 09:47
uwielbiam dania z kaszą
Mariposas 17.11.2011 16:27
super
gosia47-47 27.09.2011 09:02
muszę wypróbować!
pioge7 09.06.2011 08:23
ale dobre
edyta51 09.10.2010 07:34
pycha
Jolanta41 08.10.2010 22:02
Spróbuję podlać bulionem , bo piwa nie toleruję !
ewelina63 08.10.2010 15:46
super
anja3107 08.10.2010 15:42
ale smakołyk
aginaa 08.10.2010 12:14
pyszne
Jolanta40 08.10.2010 07:45
fajny obiadek
Margo1 08.10.2010 07:25
nieżle się prezentuje
iwa643 08.10.2010 07:13
wygląda fajnie takiego nie robiłam
Natalia/tubisiek 08.10.2010 06:53
apetycznie wygląda!
krzyniu1984 08.10.2010 06:17
smakowita!
mehia 07.10.2010 19:43
ale apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak