Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa na skrzydełkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 70 dag
ząbek czosnku 2
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
marchewka 1
pietruszka 1
sok pomidorowy 150 ml
Bazylia suszona Prymat
oliwa 1 łyżka
papryka 2 (chili lub jalapeno)
papryka zielona po 1
papryka żółta po 1
papryka czerwona po 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa na skrzydełkach

Czosnek i cebulę drobno siekamy i mieszamy ze słodką papryką. Papryki kolorowe i chili kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę w garnku wkładamy skrzydełka i wrzucamy czosnek i cebulę wymieszaną z papryką. Przesmażamy i wrzucamy kostki papryki oraz marchew i pietruszkę również pokrojoną w kostkę. Dusimy ok 6 min i zalewamy bulionem z kostek rosołowych Kucharek. Wsypujemy oregano i gotujemy ok 30-40 min. Pod koniec wlewamy sok pomidorowy i szczyptę oregano. Gotować 5 min i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 18.07.2012 14:08
super
ewaa 29.06.2012 22:40
smaczna zupka
jeta72 24.05.2011 14:31
świetna zupka;)
edyta44 25.04.2011 20:02
CIEKAWE
Tomasz17 31.03.2011 21:50
ciekawe
Grażyna13 19.12.2010 21:42
Smakowita !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak