Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową kołderką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
jajko 1 szt
mąka
sól do smaku
pieczarki 100gr
cebula 1
czosnek 2 zabki
ser żółty plastry
olej do smażenia
masło 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową kołderką

Kotlety rozbic, przyprawic sola, pieprzem, zgniecionym czosnkiem. Obtoczyc w mące, jajku i bulce tartej i usamazyc na patelni na oleju. Na osobnej patelni rozgrzac masło zeszklic drobno posiekana cebule, dodac pokrojone pieczakrki, przyprawic sola i pieprzem. Usmażyc. Na kazdy kotlet dac po warstwie pieczrek, polac keczupemi polozyc plaster sera zóltego i zapiec w piekarniku w 180st do stopienia sie sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.10.2011 16:38
takie by się zjadło
Ewa104 01.04.2011 08:27
Robię podobne eksperymenty i zawsze smakują inaczej a pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak