Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 płatów
małe marchewki 2 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
plastrów wędzonego boczku 6 plastrów
mąka do oprószenia 4 łyżki
duże cebule 2 sztuki
pieczarek 30 dag
pieprzu, majeranku 1 łyżeczka
ketchup 2 łyżki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne roladki

Mięso rozbijamy delikatnie drewnianym, zwilżonym zimną wodą tłuczkiem. Płaty mięsa smarujemy musztardą i ketchupem, kładziemy po jednym pasku marchewki, ogórka, boczku. Zwijamy i mocno spinamy szpadkami. Panierujemy rolady w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, dodajemy do mięsa, podlewamy szklanką wody, dodajemy grzyby , przykrywamy i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Jeśli to konieczne w czasie duszenia dolewamy wodę. Z gotowych rolad usuwamy szpadki. Powstałym sosem polewamy rolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.06.2012 15:57
pycha;))
ZEWA 24.02.2012 11:10
smaczne
rakow2
rakow2 16.11.2011 16:54
bardzo lubię
kate.500 26.08.2011 08:02
pycha
kotlet 06.03.2011 23:14
pycha
traktorek 11.01.2011 12:04
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak