Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowa pianka dla smakosza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

25 dag truskawek mrożonych ,30 ml słodkiej śmietanki 30 % ,1 płaska łyżka żelatyny ,1 łyżka cukru pudru ,1/4 opakowania galaretk

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowa pianka dla smakosza

Truskawki rozmrozić. Gdy będą miękkie odcedzić z soku. Zmiksować.
żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Galaretkę rozpuścić w odpowiedniej do ilości wrzątku, schłodzić.
śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem odłożyć 1/3 do dekoracji, a resztę połączyć z truskawkami i żelatyną.
Piankę wylać na blachę wyłożyć folią, wstawić do lodówki na 15 min, potem wylać galaretkę, pozostawić w lodówce do stężenia.
Po schłodzeniu wyjąć piankę z blaszki i wyciąć z niej np. serduszka dekorować pozostawioną bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 01.10.2010 08:56
ale smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak