Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mięsa i ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 40 dag
ryż 10 dag
cebula 3 szt
olej 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
bółka tarta 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do do smarzenia
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mięsa i ryżu

rRyż gotować około 10 minut na połtwardo.Cebule drobno posiekać zrumienić na tłuszczu.Zmielone mięso połączyc z ryżem i zrumienioną cebulą dodać jajko ,posiekaną natkę pietruszki.Pprzyprawić solą i pieprzem,wymieszać.Z przygotowanej masy formować owalne kotlety,otaczać je w tartej bółce,smażyć na tluszczu.Podawać z sosem pomidorowym i sałatką z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 21.11.2013 12:47
bardzo dobre:)
Iwusia 18.01.2013 22:54
bardzo fajne kotleciki
Iwona51
Iwona51 02.12.2011 08:49
extra
ankaryba 15.07.2011 09:47
ciekawy pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak