Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZOWE CANELLONI

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON CANELLONI (GRUBE RURY)
schab 300 g
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
marchewka 1 szt
Kukurydza z Puszki 3-4 łyżki
cebula 1 szt
ziele angielskie 2 listki
pieprz kolorowy
ziele angielskie 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZOWE CANELLONI

Cebulę obrać, posiekać drobno i zeszklić na patelni.Odłożyć na bok. Mięso pokroić drobno, może być też mielone. Na patelni przyrumienić mięso, dodac zeszkloną cebulę, pokrojone w kostkę pozostałe warzywa. Zalać wodą, dać przyprawy i dusić do miękkości warzyw na małym ogniu i pod przykryciem - ok 1/2 godziny. Po tym czasie odstawić na bok.Jeśli jest rzadkie, można dodać trochę mąki. Ser żółty lub mozzarellę zetrzeć na tarce, część dodać do przestudzonego mięsa z warzywami. Makaron wrzucić na 2 minuty do wrzątku z dodatkiem oliwy.Odsączyć, napychać rurki farszem i układać w żaroodpornym naczyniu. Posypać startym serem, zapiekać w 200 stopniach ok 30 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 23.06.2012 16:38
smaczne
Miki 27.01.2012 13:21
fajne
Halusia 21.04.2011 13:54
Pyszności
Sarenka 22.01.2011 14:55
Nigdy nie gotowuje canneloni przed pieczeniem, zawsze kupuje takie, któwych nie trzeba wczesniej gotowac. Bardzo lubie te nadziewane rureczki.
Bagatelka
Bagatelka 04.01.2011 15:00
Fajny przepis.
mehia 30.09.2010 22:06
ciekawe :)
mehia 30.09.2010 22:06
ciekawe :)
sylwiachmiel 30.09.2010 22:02
bardzo świetny pomysł,warto spróbować
cichor 30.09.2010 21:16
uwielbiam makaron, a ten przepis wygląda znakomicie.
anja3107 30.09.2010 14:30
świetny przepis
Malinka 30.09.2010 13:51
Ależ to rewelacyjnie wygląda!
4muffins 30.09.2010 12:55
A ja się spotkałam z taką wersją dań z canelloni, że farsz wkładamy do nieugotowanego makaronu, bo i tak się ugotuje w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. a pomysł super :)
Natalia/tubisiek 30.09.2010 07:40
ładnie wygląda :)
gusia1000 30.09.2010 00:06
Znakomita pyszność.
edyta51 29.09.2010 21:34
pyszne
Margo1 29.09.2010 20:55
Fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak